Image
Image
Image
Image
Image
Image

A TECHNOLÓGIA

Modern rönkházakat, gerendházakat építünk kanadai és norvég stílusban

Cégünk a rönkházak kizárólag a Kárpátok ökológiai szempontból tiszta hegyvidékeiről származó, kiváló minőségű fenyő (lucfenyő) fát használunk, amelyet szakembereink személyesen választottak ki, és amely megfelel az összes európai szabványnak. Bár sokan úgy vélik, hogy ez a fajta faanyag keménysége és szilárdsága kisebb a vörösfenyővel szemben, őseink mégis rönkházakat építettek lucfenyőből. Ezek közül a faházak közül néhány még ma is fennmaradt és több mint 100 évesek. A tartósság, az alacsony hang- és hővezetőképessége, a fa frissessége, a színe, a szerkezete és az eredeti illat miatt elengedhetetlen alapanyag a környezetbarát és meleg ház kialakításához.

A rönkházak építése során minden munkát ácsok kézzel végeznek. Ez biztosítja a nagy pontosságú illesztési csapolásokat és egyéb szerkezeti elemeket. Ily módon növelve nemcsak a szerkezet minőségét, hanem szilárdságát, következésképpen elérjük az épület tartósságát. Vállalatunk mérnökei a kész faház terveink közül a legmegfelelőbbet választják ki önnek, vagy készítenek egy új, eredeti tervet, amely megfelel az Ön igényeinek. A legrövidebb idő alatt egy exkluzív, hangulatos, környezetbarát, megbízható rönkházat vagy más, fedett faépületet (étterem, hotel, nyaraló, szauna vagy kerti pavilon) építünk Önnek. Szintén a tervezés során kiszámítjuk és megtervezzük az alaprajzot, figyelembe véve a szerkezet egyedi jellemzőit.

Megállapodás szerint az ügyfeleinknek, egy kulcsrakész rönkház építését is tudjuk biztosítani, amely számos további szolgáltatást nyújt: az alapozás, a tetőfedés, vízvezeték, villanyszerelés, fűtési rendszerek telepítése stb. A rönkház felépítésének befejezése után segítünk a helyiségek tervezésének megszervezésében.

A faházak építésének számos módja van melyek során az egymásra rakott fából készült falak, sarkainak összekötésére és az anyagok előkészítésére, a használt speciális eszközök, amelyek némileg hasonlítanak egymásra. A legjobbak a "norvég" és a "kanadai" vágás.

Norvég rönkház illetve gerendaház

Gyakoribb Európában a "norvég vágás", amely egyedi módon gömbfák (rönkök) – a rönkökben két párhuzamos hosszanti vágást alkalmaznak később ennek köszönhetően tökéletes egyenes falat kapnak a felhasznált gerendák átmérője kb. 300 - 350 mm. A jellemzője ennek a módszernek a vágás a speciális kialakítása a "bilincs" trapéz alakú, aminek köszönhetően száradás után a sarkokon ahol két nem párhuzamos gerenda kapcsolódik össze nem lesz rés. Ennek a módszernek szintén van egy hátránya - a zsugorodás következtében nagy repedések nyílhatnak. Nagyobbak, mint az egész rönkökből készülő házaknál az ok, hogy megsérült a fa szerkezete.

 

Kanadai rönkház

"Kanadai rönkház" - bár Európában csak az utóbbi időben jelent meg azonban egyre népszerűbbé válik. Ennek az az oka, hogy ötvözi az előnyeit az "orosz" és a "norvég" vágás módszereknek, a gerendák úgy rakódnak össze egymásra teljes rönkökből mint az"orosz" vágásnál, de a sarkok a "bilincs" különleges "trapéz" alakú, amely, mint a norvég módszerrel zsugorodás esetén tömöríti a gerenda falak közötti réseket. Cégünk faházakat épít, nyaralókat, villákat, fürdőket kizárólag a kanadai vágás szerint, kézzel magasan képzett szakemberekkel és vezető európai gyártók gépeivel gyártja-faragja a faházakat és az elemeket

Rönkházak építése

Egy közepes nagyságú faház létrehozásának folyamata 3-5 hónapig tart, az elkészítése az üzem területén kezdődik így érhető el a lehető legjobban minőségi fafeldolgozás, a legmodernebb technológia, amely nem lenne lehetséges a terepi körülmények között. Az első lépés a ház terveinek jóváhagyását követően a válogatás a Kárpátok-Luc fenyő rönkjei között a szakembereink a helyszínen azokat kivágják. Ahhoz, hogy létre hozzunk egyenes, tartós, és az építészet bármely irányzatának megfelelő modern rönkfalházat, szükség van hosszú 6-12 m-es gerendákra melyek átmérője 30 és 50 cm között van.

A kéreg eltávolítása

A következő lépésben, a cégbe szállított faanyagot manuálisan feldolgozzák, speciális késekkel eltávolítják a fa kérgét. Így nem károsítjuk a fa felületi rétegét. Ennek köszönhetően a megfelelő légszűrés, az épületen belül létrehozott egyedi mikroklíma, nyáron hűvös, télen meleg, és ez teszi a faházat tartósabbá és védi a külső környezettől.

A mélyedés hornyok

A fa megmunkálása után, a rönköket méretre vágva nagy precizitású eszközökkel kimérik a csatlakozásokat és a csapolásokat, ettől függ a pontosság, a rönkök illeszkedése egymáshoz a felépített a házban. A mérések és rajzolások után következik a mélyedések, barázdák, csatlakozások kivágása, a vágások csiszolása, amely bezárja a fa pórusait, így megvédve a gombáktól és a kártevőktől.

A rönkház falainak összeszerelése

A rönkház első összeszerelésének folyamata megköveteli a magasan képzett szakemberek precizitását, pontosan kiszámítják a falak magasságát és szélességét és lehetővé teszik a különböző átmérőjű fatörzsek harmonikus egymásra helyezését, miközben a rések a rönkök között, minimális marad. Az összeszerelés közben a falakat és minden gerendát megszámoznak, újra ellenőrzik, ami után a szerkezetet szétszerelik és előkészítik a szállításra.

Rönkház telepítés

Az utolsó lépés a rönkház végső összeszerelése a helyszínen az ügyfél jelenlétében. A kezdeti szakaszban a kész alapra helyezik a vízszigetelést, és rögzítik az első sor rönköt, erre a célra cégünk tölgyfát használ. Minden minimális rést a rönkök között természetes tömítéssel szigetelünk (len), amely, hála az alkalmazott "kanadai rönkház" nagy pontosságú vágásának a rések teljesen láthatatlanok maradnak. Az ajtó és ablaknyílásokba erősítő elemek vannak beszerelve. A kész falakban előre meghatározott csatornákat vésnek a vezetékeknek.

Annak érdekében, hogy gerendaházat megvédjék a kártevőktől, gombáktól és környezeti hatásoktól a falfelületeket védőszerekkel kenik át. Erre a célra az cégünk a "BOCHEMIT" fakonzerválót használja, amelynek hatékonyságát már ellenőrizték a gyakorlatban és a tesztelték számos európai országban, ahol alkalmazzák 1992 óta. A gyártás egész építési fázisában három alkalommal kezeljük le ezzel a szerrel a házakat: az első - a kérgezés után, másodszor az első összeszerelés közben, harmadszor a végső összeszerelés után.

Rönkházainkra két éves garanciát vállalunk, két éven keresztül figyelemmel kísérjük és a jövőben mindig készen állunk, hogy segítsünk, tanácsot és kezelési útmutatást nyújtani a karbantartási munkákra, hogy szép és a tartós maradjon a ház évtizedekig.

Időjárás

current
min
max
wind

Látogató számláló

Mai: 61

Tegnapi: 94

Heti: 397

Havi: 868

Összesen: 33299

Kubik-Rubik Joomla! Extensions